Elly treedt toe tot Team Munro; pagina ‘Waar is Elly?’ ziet het licht…

Ik heb een bijzondere band met Elly. Elly is de moeder van vriend Cor van Disseldorp. Toen Corona ons allemaal bezig hield en we lekker binnen mochten blijven, begon ik Elly kaartjes te sturen. Soms eentje per week, soms iets minder vaak.

Elly op haar beurt begon mutsen voor me te breien. Ik rende naar Santiago en Elly was bang dat mijn kale schedel vorstblaren zou oplopen. Ze breidde een rode muts voor me. Niet veel later breidde ze er nog eentje toen ik de Pyreneeën moest oversteken in een een sneeuwstorm. Door lawinegevaar moest ik een stukje met de bus, rende dagenlang door sneeuw en ijswater, rivieren traden buiten oevers, mensen spoelden weg met auto’s, Pamplona stond onder water, aardverschuivingen teisterden het land, maar mijn kale kop was warm. Ik had immers twee mutsen van Elly over elkaar aan.

Ik maakte een pagina op mijn website ‘Waar is Elly?’ en begon daar selfies te posten met de muts van Elly. Zo reisde de muts mee door tien landen, over meer dan 5.000 kilometer trails, langs de cote d’Azur, over de Alpen en over de Pyreneeën naar Santiago,  Finisterre het einde van de wereld en via Muxia door naar Portugal van Fatima naar Nazare.

Een van de eerste dagen van mij hardloopavontuur mocht ik zelfs een nachtje bij Elly overnachten. Ik rende van het Pieterpad af naar Stein waar ze me opwachtte met zuurvlees. Ik at mijn buikje rond en toen ik op de bank wilde gaan slapen stond ze haar bed af en ging zelf op de bank liggen. Na een copieus ontbijt stond Elly op haar balkon en zwaaide me uit als een heuse koningin.

Zoals gezegd hebben Elly en ik een bijzondere band. Het is de reden dat Geert en ik haar heel graag in Team Munro hebben. Elly heeft gelukkig ingestemd en inmiddels heeft ze alweer een groene muts voor Geert gebreid en komt er ongetwijfeld een rode voor Fokke. Aldus heeft Elly naast topmerken als Rab, Salomon, The North Face, Cortazu en anderen haar positie met de kwalitatief hoogwaardige Ellybeanies©.

Per vandaag verschijnt weer de pagina ‘Waar is Elly?‘ en kun je exact zien waar de twee mutsen zijn. En nee, dan heb ik het niet over Fokke en Geertje…

Welkom in het expeditieteam Elly!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: