Bespiegelingen; een beetje druk maar saai is het niet

Een zaterdagochtend bij vriendin voor een flinke duintraining. Na een (te) snelle Schuitwatertrail hapert het lijf. Een trailronde van 17,24 is aan de max met een pijnlijke voet. Het rondje is prachtig en telt veel mul zand dat zich leent voor versnellingen. Het terrein is afwisselend van duinpannen, tot gortdroge dennenbossen en uiterst groene lentebossen. Korte klimmetjes en pittige afdalingen maken het feestje compleet. Wel is het wat aan de drukke kant met talloze vogelaars en boswachters in terreinwagens die vogeltellingen doen.

De laatste twee kilometer lopen op blote voeten in de hoop dat het goed is voor de voet. Een oude blessure steekt de kop op. De voet ooit overreden door een wielrenner waardoor de keten steeds ontregeld raakt. De heup vast, waardoor het been te weinig mobiliteit heeft en de voet te eenzijdig belast wordt. Ergens een kraker zoeken.

Dat ergens is lastig als je geen vaste domicilie hebt. Mijn inboedel staat voor een groot deel in Asperen in de woonboerderij waar ik maanden geklust heb. Het huis is echter uitgeleend aan familie en dus zit ik een weekend zonder stoffig achterhuis waar ik doorgaans bivakkeer.

Ik kan naar mijn vader in Wageningen maar die is thuis en dus even geen plek met privacy. Ik mag bij een vriend naar Leersum maar daar heb ik net het plafond uit de zolder gesloopt waar ik bivakkeer. Ook niet de gezelligste stek. Vriend Peter heeft een fijn huis waar ik op zolder terecht kan in Leiderdorp maar hij komt pas laat thuis. Naar leiden dus maar.

Ik land bij café Babbels, vroeger mijn stamcafé toen ik hier huisde. Een gevalletje absolute synchroniciteit dan. Ik app Marjolein, een zakenrelatie en vriendin uit vroeger tijden. Samen gaven we drie jaar trainingen vanuit ons bedrijf 1DayWebsite en lieten ondernemers in één dag een website bouwen.

Ik app of ze een biertje komt drinken. Binnen een paar seconden een appje terug, ze zit aan de overkant van de singel te BBQen op een sloep met haar vriend en zus met aanhang en twee kinderen. Of ik aanhaak. En zo zit ik enkele minuten later veertig meter verder op een sloep aan satéstokjes, worst en rosé.

Later post ik een bericht op Facebook dat ik voor enkele weken een oppashuis zoek tot ik een definitieve woonplek heb. Marjolein is de eerste die reageert en ik mag ruim twee weken haar heerlijke appartement gebruiken eind mei als ze op vakantie is. Later volgen een stacaravan in de uiterwaarden bij Deventer, een huis in Nijmegen, een huis bij Tiel, een huis bij Odijk, een huis in ‘s-Gravendeel en een huis in Amsterdam Noord. Het bijzondere is dat ik de meeste mensen helemaal niet ken, maar ze vertrouwen me hun huis en dieren toe. Heel bijzonder. Ik ga voor het appartement in Leiden en aansluitend de stacaravan in Deventer.

Een beetje woonchaos op het moment, naast het klussen op vier verschillende plekken.

Daarnaast een ander gevalletje synchronisiteit getiteld werk. Zonder enige marketing- en of acquisitinspanningen stroomt het werk tegen de plinten op. Gek hoe dat kan gaan.
Diverse evenementen waarin ik participeer en mensen moet achtervolgen en afluisteren.
Een persreis naar de Moesel volledig verzorgd voor vier dagen.
Een persreis meteen aansluitend naar Spanje om pelgrimsroutes in kaart te brengen.
Een zakenrelatie die me benadert met een expeditie naar een ver oort waar ik wellicht in kan deelnemen.
Voor het derde jaar op rij de column loopbaan voor wandelkrant Te Voet.
De rubriek koffie met melk voor wandelkrant Te Voet waarvoor ik wandelcafes moet testen.
Divers lezingen en workshops door het hele land.
De boekverkoop die doorloopt.

Soms lijkt je stil te staan en soms laat je los en stroomt alles jouw kant uit. Schiet mij maar lek…

Ondertussen weer twee dagen aan de klus in Asperen aan project Dreamfarm waar ik voorheen al maanden aan de slag was. Gisteren een trap geschuurd en geschilderd, vandaag de centrale entree gewit en een kozijn in de verf. Daarna puin afvoeren en 21 gipsplaten naar zolder slepen waar we het dakbeschot aan het egaliseren zijn zodat de platen ertegenaan kunnen.

Vrijdag nog een huwelijk bezegelen met een speech. Het is iets te druk. Maar saai is het niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: