Afscheid van een mede-pelgrim en een derde paar nieuwe sloffen

20 december. Dag 127. Urban Burgos HendrikJan vertrek 0k. Totaal 4.370.5.

We hebben een fantastische kamer naast het busstation waar HJ vandaag vertrekt. De kamer is er gerenoveerd een daarmee isoleert hij ook uitstekend want het is gewoonweg moordend heet, ook als we de ramen wagenwijd openzetten. Dat wij Ammon en Buta heten, helpt vast niet…

Om 12 uur vertrekt de bus van HJ van Burgos naar Madrid. We genieten van een bakkie koffie en daarna laat ik hem. Stiekem ren ik ondertussen naar de achterzijde van het busstation om hem uitgeleide te doen.

Ik klim op een steen en zwaai naar iedereen in de bus, de ramen zijn immers geblindeerd. Afscheid van een fantastische vriend, mattie en collega-pelgrim. Ik zal hem missen. Niet eerder waren we samen op pad en zo lang ken ik hem nog niet. Toch waren we een week intensief op pad zonder onvertogen woord. Beide sensitief voor de energie van de Camino en die van elkaar waardoor we ook uren zwijgend naast elkaar konden verkeren. We spiegelen elkaar en laden op,gaan bruisend van energie weer uit elkaar.

Hij schiet vanuit de bus een foto van me op de steen.

De rest van de dag staat in het teken van nieuwe schoenen kopen. Ik wandel naar de Decathlon voor mijn derde paar.
1. Scott, 2.000 kilometer.
2. HOKA, 1.700 kilometer.
3. Ongedefinieerde goedkope Decathlon-sloffen van 54 eur.

HOKA en ik zijn geen vriendjes geworden. De schoenen hebben een te lage instap achter waardoor je permanent rotzooi in je eigen schoenen loopt. De mesh is te zacht en begeeft het op de hiel en uiteindelijk ook de buitenzijde van de hele schoen. Het profiel op de hiel slijt snel. Te slotte sta je zo hoog op je dikke zolen dat Kevin het traverse ren van een scheve helling het bovenwerk van de zolen loopt.

Op mijn nieuwe muiltjes begeef ik me naar mijn hotelkamer, om in de middag niet meer uit het hete bad te komen. Rust…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: