Racing Day; 103k Innsbruck Alpine Trail Festival

10 september. Dag 25. Innsbruck 0k. Totaal 1.275k.

Raceday. Een hangdag  aangezien Bram en ik om 23.00 uur starten. Na de koffie de stad in om een pet te kopen. Het is zo moordend heet dat een mutsje niet meer te doen is. Helaas zijn alle petten in Innsbruck hip en duurder dan 30 eur. Dan maar met mijn buff op het hoofd .

Wel vind ik een lichte stretch wandel- en hardloopbroek die mijn huidige gaat vervangen, voor als het kouder wordt in de bergen.

Bij de kerk waar ik gisteren op het terras zat, blijken ze een mooie stempel te hebben voor mijn pelgrimspaspoort, in rood staat er nu Innsbruck in. De dame in kwestie feliciteert met het pelgrim zijn. Zelf heeft ze gisterenavond de zeven gelopen met haar drie dochters.

Even verder moet ik assisteren als een oude man bezwijkt. Samen met een dame houd ik hem vijf minuten overeind tot een taxi komt. Hij stinkt. Ik ben blij dat ik mijn handen kan desinfecteren bij iedere winkel.

De gearcheck is strenger dan in de Marathon des Sables. Meestal pikken ze twee dingen eruit, nu gaan we de hele lijst af inclusief verzekeringspassen. Hij vraagt een mok, ik toon mijn pannetje. Hij wil nog een mok zien waar ze het eten in kunnen doen, een coronadingetje blijkbaar. Dan vraagt hij mijn rescue blanket en ik toon hem mijn gigantische alu-ondermat.  Die zag hij niet aankomen. Of ik een dropbag heb voor halverwege? Nee. Of ik een bag heb voor de finish? Nee. Ik heb simpelweg niet meer bij me vanuit Nederland. Alleen teenslippers voor na de finish maar die neemt Leander wel mee.

Ik liep eerder al eens de Zes uur van Stein in drie uur toen de race werd afgekapt wegens storm en vallende takken. Hier liep ik in 2017 de K85 in 65 kilometer toen alle stoere stukken werden gecancelled vanwege sneeuw en lawinegevaar. Dat was in mei en zal nu niet gaan gebeuren. Wel gaat het regenen. Gezien de gruwelijke hitte vinden we dat prima. Alhoewel, Leander toont de buienradar en het begint meer op een zwemwedstrijd te lijken. Leander merkt tevens op dat het mijn reguliere dagafstand is net een pauze, en dan nog een klein stukje verder. Lol.

Na de boodschappen gaan de pootjes omhoog voor nog twee uurtjes slaap.

Toch kom je tijd tekort.
Een salade met pasta eten.
Een salade met feta eten.
Twee sandwiches naar binnen duwen.
Twee liter cola om vocht aan te vullen.
Een emmer Griekse yoghurt wegwerken.
Goodybag doornemen.
Douchen, scheren en tutten.
Tas inpakken.
iPod werkend krijgen.
Hoogteprofiel bestuderen.
Hond aaien.
Blog tikken.

We starten om 23.00 en zijn live te volgen op https://bram.underway.nl/

Na afloop een lopersBBQ, kijk er nu al naar uit…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: