De Fontenebro Green Runners

De afgelopen week met twee schoolklassen van de Fontenebro International School afval geraapt in de buurt van Madrid en een stuk bos schoongemaakt. Leuk om met zo’n enthousiast team te werken. Ze hebben er dan ook een gaaf stuk over geschreven met foto’s van de (kleine) kinderen die met mijn rugzak rondrennen. Nu de beweging uitrollen naar Spanje, hoe leuk is dat!

https://www.laudefontenebro.com/fontenebro-young-green-runners/

DE FONTENEBRO JONGE GROENE RUNNERS
02/08/2022

Op donderdag 3 februari kwam de Nederlandse avonturier en sportman ons op school opzoeken: Jan Fokke Oosterhof.

Na de online chat die we in december met hem hadden waarin hij ons al zijn ervaringen vertelde, beloofde Jan ons te bezoeken aan het einde van zijn laatste avontuur: meer dan 5.000 km rennen van Nederland naar Portugal.

Jan kwam ons het project voorstellen: “Green Runner Movement”, een project dat de voordelen van lichaamsbeweging en milieubewustzijn combineert. De beweging bestaat uit het oprapen van een stuk afval elke keer dat je gaat rennen, wandelen of wandelen met je honden in je directe omgeving.

Samen met Jan en de docenten van de afdeling gym maakten de leerlingen van het 5de leerjaar B en het 4de leerjaar ESO een korte wandeling (rennend en lopend) van de school naar de Laguna del Gato. Tijdens de reis verzamelden de studenten (allemaal met handschoenen en vuilniszakken) veel afval dat ze onderweg tegenkwamen en genoten echt van de activiteit.

Mensen die ons tegenkwamen waren verrast, stelden ons vragen en vertelden ons dat ze het een geweldig initiatief vonden.

Vanuit de PE-afdeling hebben we besloten om ons volledig bij dit project te betrekken, dus we zullen ons als school integreren in de beweging en we zullen gedurende het jaar naar onze directe omgeving gaan om lichamelijke activiteit uit te voeren en voor onze natuur te zorgen.

We willen Jan nogmaals bedanken voor haar vriendelijkheid en beschikbaarheid jegens ons en we wensen haar veel succes bij haar volgende projecten.

Vanaf nu hebben we een “Fontenebro Groene Loper” in al onze leerlingen.

We moedigen je aan om je aan te sluiten bij dit doel en op een bepaalde manier deel te nemen.

Veel dank aan Jan, alle studenten en de afdeling EF voor dit mooie, sportieve en ecologische initiatief.

Tot de volgende keer!

Javier Rivera

Coördinator PE Afdeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: