NB Wegens de grote vraag is de zevende druk van het boek Rennen voor je Leven uitverkocht. Bestellen kan maar uitlevering zal pas eind 2023 volgen als de nieuwe druk is geleverd en ik ben teruggekeerd uit Schotland. Met excuus voor het ongemak…

Jan Fokke

Het boek Rennen voor je Leven

De droom om 250 km door een bloedhete Sahara te lopen maakt niet veel mensen warm om dat zelf ook te doen. Nee, om de Marathon des Sables te lopen moet je (een beetje) gek zijn. Toch probeert Jan Fokke Oosterhof (1975) mensen van de bank af te krijgen en hun dromen te volgen.

RENNEN VOOR JE LEVEN is het avontuurlijke, humorvolle en authentieke verslag van het realiseren van een jongensdroom. Met hoofdsponsor ALLSAFE Mini Opslag stoomt Jan Fokke zichzelf in slechts vier maanden klaar voor de toughest and most gruelling footrace on Earth, aldus de website. Zijn verslag is verweven met alle avonturen die tijdens de voorbereiding op zijn pad komen.

In een maakbare samenleving wordt ontsnappen, van de radar verdwijnen en iets eigens doen steeds moeilijker. Je leest over een kalende, zoekende midlifer die de rode lijn zoekt. Er is ontbering, sublieme ervaringen, schorpioenen, uitputting en afzien, ontsnapping aan alles dat de beschaafde mens soms de keel uithangt. Terug naar de kern, naar de vraag wie je bent en naar je why. Een gevoel van vrijheid, een expeditie tot een goed einde brengen, het Remy-gevoel, broederschap, euforie, passie; de MDS heeft alle elementen in zich en is een life changing experience.

Of je nou de zwaarste voetrace op aarde wilt volbrengen, je droombaan zoekt of je wilt een hotel beginnen in Zuid-Frankrijk, het principe is hetzelfde. Droom groots, begin klein. Maar begin vandaag, niet later. Dat is de boodschap voor iedereen die droomt van een levendiger bestaan. Op avontuur, dat klinkt als iets waarvoor eerst een dure hi-tec kampeeruitrusting aangeschaft moet worden. Het lijkt ook nauwelijks te combineren met een baan en kinderen op de BSO.

Zijn antwoord daarop: Als je een droom hebt moet je hem durven uitspreken, het idee delen met anderen en het gewoon gaan doen. De Marathon des Sables is een expeditie en ervaring die model staat voor het verwezenlijken van dromen; voor wie dat maar wil horen. Jan Fokke betoogt:

“Word géén slachtoffer van uitgesteld geluk. Ontdooi je dromen, niks is onmogelijk!”

Kom van je bank; RENNEN VOOR JE LEVEN!

412 PAGINA’S LEESPLEZIER
ADVIES OVER HET REALISEREN VAN JE EIGEN DROMEN
INS & OUTS MARATHON DES SABLES
INSPIRATIE & MOTIVATIE!
MET VOORWOORD PETER SCHMEITZ, PROGRAMMALEIDER ENERGIEKE SAMENLEVING

Marathon des Sables: Niet normaal, je gaat toch niet rennen bij 50 graden. Je bent niet goed snik! Heb je professionele hulp gekregen?

Harm Edens in Gelderse Koppen

Van de Groenlandse ijskappen naar de Nijmeegse gladiolen, Jan Fokke is een extreemsporter.

Fons de Poel

In zeven dagen 240 kilometer door de woestijn rennen. Onderweg eet hij insecten.

Algemeen Dagblad:

Hoe Bram zich inschreef voor de Marathon des Sables na lezen van het boek…

Heb het boek uit. Heb het met heel veel plezier gelezen. Veel dingen herkenbaar en heb genoeg moeten lachen. Mooi geschreven. Geeft zeker inspiratie en houdt je ook een spiegel voor. Top!

Andy

Topboek, bijna uit. Spring bijna van de bank af!

Karin

Een droom omzetten in een plan en dan ook uitvoeren. Jan Fokke deed het. Bizar!

Wim

Ben op blz. 128 en heb al meerdere keren grote grijnzen gehad. Sleep het boek de hele dag met me mee. Heb minder tijd dan ik zou willen maar geniet er ontzettend van.

Suzanne

Hij ligt bij mij op de wc en dat is een EREplek. Aanrader voor wie het nog niet op de wc heeft liggen. Down to earth geschreven. Leuk!

Michiel

Voor iedereen een aanrader. Later is al begonnen. Stop met leven op de autopilot. Rennen voor je Leven! Nu kan het nog.

Ronald

Ik dacht echt: die Marathon des Sables ga ik nooit doen. Over dat hete zand lopen en al die blaren. Toen ik in de zomer het boek las, vond ik het zo’n gaaf concept en was ik om. Ik heb me ingeschreven.

Bram

Goed boek, leuk boek. Echt zo’n boek dat je het jammer vindt dat hij uit is.

Robert

Wat ik aan het doen ben? Voor de 2e maal het boek Rennen voor je Leven lezen van Jan Fokke. Top boek en #leestip!

Alex

Review Alexander Senger

Jan Fokke Oosterhof schreef een boek met een verslag van zijn deelname aan de Marathon Des Sables  – 254 km door de Marokkaanse woestijn –  én de filosofie en levenshouding die hem zover hebben gebracht. ‘Rennen voor je leven’ is een zeer lezenswaardig dwarsdenk-boek geworden.

Anders in het leven staan; het kan heel goed.
Jan Fokke heeft altijd al een beetje anders tegen de zaken aangekeken. Hij is het spreekwoordelijke vierkant dat niet door het ronde gat past. Dat begon heel vroeg; op de basisschool schreef hij al een opstel, waarin hij zichzelf als zwerver zag (blz 21). En, na slechts een paar maanden voor een baas te hebben gewerkt, besloot hij nooit meer loonslaaf te zijn. Tot nu is dat in ieder geval goed gelukt, mede door meer aan ervaringen en persoonlijke groei te hechten, dan aan stoffelijk bezit.

Jan Fokke wilde avonturen beleven, gelukkig zijn, dromen realiseren, grenzen verleggen, boven zichzelf uitstijgen en daarmee fundamenteel het gevoel  houden dat hij leeft. Samen met Paul Kamphuis gaf hij o.a. vorm aan het project Frozen Dreams, (o.a.  Mont Blanc en expeditie naar Groenland).  Hij kijkt anders en denkt anders, en daarmee helpt hij ons, ‘in het gareellopers’, te zien dat het anders kan. Het eerste deel  van het boek  ‘Rennen voor je leven’ staat bol van zijn filosofie en heerlijke voorbeelden van  wat mij aan het  ‘lateraal denken’ van Edward de Bono doet denken. Samengevat: “Word geen slachtoffer van uitgesteld geluk.  Ontdooi je dromen. Niks is onmogelijk. Kom van je bank.”  Alleen al daarom moet je dit boek kopen en lezen. Maar er is nog veel meer.

Warmlopen voor de Marathon Des Sables (MDS)
‘Rennen voor je leven’ is het avontuurlijke, humorvolle en authentieke verslag van het realiseren van een jongensdroom. In het tweede deel neemt Jan Fokke je mee op reis, vóór en  tijdens de MDS. In hoog tempo krijg je te maken met de voorbereidingen, met hitte, storm, een heel globale routebeschrijving, extreme vermoeidheid, blaren en vooral heel veel zand. En die voorbereidingen  zijn gedegen geweest. Want de MDS is natuurlijk geen toevallig hersenspinsel van een onaangepaste hard(en ver)loper, maar het logische resultaat van alle convergente ontwikkelingen (maar wel ‘in hind sight’ natuurlijk) in het leven van een  avonturier en bestaansverwonderaar.  De mededeling dat hij zich in ‘slechts 4 maanden’ heeft voorbereid op de MDS moeten we dan ook met een korreltje zout nemen; de lijst met (ultra)lopen die hieraan voorafgingen is lang, de manier van voorbereiden was,  door oefening in voorgaande jaren,  gepolijst en het idee voor die woestijmarathon kreeg hij al op zijn 10de.
Wel gunt Jan Fokke ons een gulle blik in al zijn voorbereidingen. Het verslag van de MDS leest als een trein en is heel leerzaam. Het zware werk is voor ons, wat dat betreft, al gedaan. We hoeven zelf alleen nog maar van die bank te komen en te beginnen met lopen.

Het boek ‘Rennen voor je leven’ is wat mij betreft elke van  de 25 euro’s waard, die je ervoor moet betalen. Van harte aanbevolen. Lees meer>>

De kosten bedragen 24,95 per boek plus 4,40 verzendkosten. Bij bestelling van meer exemplaren gaan de kosten direct drastisch dalen!

Bestelformulier Rennen voor je Leven

‘Als ik de zwaarste race ter wereld op insectenrepen kan uitlopen, heb jij geen enkel excuus om geen insectenproducten te eten!’ Jan Fokke lanceert zijn boek, lees het indrukwekkende verhaal!

Jimini’s

Kippenvel hier! Dát artikel over jouw ‘rondje om de kerk’ was voor mij het startpunt om te gaan kijken wat er mogelijk is. Mijn lang gekoesterde droom om een keer binnen 24 uur meer dan 100km (hard) te lopen kreeg zijn uiteindelijke vorm op 1 van de langste dagen van 2020, midden in het eerste jaar Corona crisis, op datzelfde rondje. Er is veel meer mogelijk dan onze mind kan bevatten.

Otto

Bedankt voor de prachtige tekst. Ik heb van je boek genoten. Zowel door de handige tips als door je schrijfstijl. Ik heb in een deuk gelegen. Een heerlijk leesbaar boek over het volgen en realiseren van je dromen en vooral ook om zaken lekker realistisch te blijven bekijken in een tijd waarin alles wordt opgeklopt, opgeblazen en overdreven.

Rick

Maak een website of blog op WordPress.com