Steun Fokke en Geertje; adopteer een Munro

Vanaf 1 februari 2023 gaan Geert en ik op avontuur. Dan start onze Munro-missie en gaan wij samen Munro’s aanvallen, rennend 282 bergtoppen aan elkaar knopen en daarmee de snelste Munro baggers van Nederland worden. Een tocht van 4.500 kilometer en 200.000 hoogtemeters en een miljard midges.

Een Munro is een Schotse berg of heuvel met een hoogte van minstens 3000 voet ofwel 914,4 meter. De hoogtes variëren van 915 tot 1.345 meter boven zeeniveau. De bergen ontlenen hun naam aan Hugh Munro (1856–1919), die als eerste een complete lijst van deze bergen, bekend als Munro’s Tables opstelde in 1891.

Munro Bagging verwijst naar het aftikken van Munro’s. Iemand die zijn toppen bijhoudt, noem je een Munroist. Als je de top van alle 282 Munro’s bereikt hebt, ben je een completionist. De eerste deed dit in 1901 en inmiddels hebben ruim 7.000 mensen dat herhaald, daaronder 15 Hollanders. Wij gaan ervoor de snelste Hollanders te worden en alle 282 toppen binnen vier maanden af te tikken.

Ondanks hun relatief beperkte hoogte, is het bewandelen of beklimmen van een Munro niet eenvoudig, gezien hun hoge breedtegraad en het verraderlijke Schotse weer.

Zelfs in de zomer kunnen de weersomstandigheden nabij de top vrij gevaarlijk zijn. Denk hierbij aan dikke mist, sterke wind, hevige regen en soms ook vriestemperaturen. Niet te onderschatten dus.

Welcome to mountain country. It’s time to leave the comfort zone!

Daarom doen Geert en ik deze expeditie als solisten ook samen. De desolate Schotse natuur zal veel van ons vragen. Samen ervaren we kameraadschap, veiligheid en zijn we aan elkaar gewaagd qua doorzettingsvermogen en fysieke capaciteiten.

Inspiratie

Kijk onderstaand filmpje om een beeld te krijgen van het avontuur…

Adopteer een berg

Jij kunt ons helpen door een of meerdere bergen te adopteren en daarmee onze missie ondersteunen.

Let’s make history together!

Er zijn verschillende categorieën. Zo zijn daar naast de “normale” Munro’s de vijftig hoogste, de allerhoogste en de zwaarste, ontoegankelijke Munro. Via de onderstaande knop kom je bij de complete lijst en kun je een berg adopteren.

Als je een berg adopteert, kom jij met je boodschap op onze sites en na afloop van onze missie in het boek dat we over dit grootste avontuur gaan schrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: